Ovoce
Broskvoň
Broskvoně jsou velmi oblíbeným stromem v českých zahradách už dlouhá léta. Jejich lahodné a sladké plody lze zpracovat v kuchyni na stovky způsobů, možná proto si je již naše prababičky …
Přečíst článekMandarinkovník
Šťavnaté oranžové plody, jejichž vůně zvěstí příchod Vánoc nebo naopak dovolenou ve Středomoří, miluje asi každý. Existuje nespočet různých variant a odrůd, některé jsou větší, jiné mají silnější kůru, sladší …
Přečíst článekAvokádo
Zelené plody s hrubou slupkou, tvarem hrušky a velkou peckou uvnitř – to jsou avokáda. Dnes už toto ovoce seženeme v každém marketu, jeho konzumace je totiž v poslední době …
Přečíst článekBorůvka
Borůvky jsou velice oblíbeným ovocem u dětí i dospělých. V české kuchyni jsou používány už od nepaměti a jsou tedy nedílnou součástí mnoha receptů, zejména těch sladkých. Bobule brusnice borůvky, …
Přečíst článekRybíz černý
Černý rybíz je maličko jiný než jeho červený a bílý „příbuzný“. Chuť bobulí je sladce pikantní, plody jsou o něco větší a mají silnější slupku. Kromě toho obsahuje černý rybíz …
Přečíst článekBrusinka
Brusnice brusinka, odborně Vaccinium vitis-idaea, lidově pak kalina, kyselinka, brusinka nebo červená borůvka, je nízký keřík, který miluje kyselé prostředí vřesovišť a rašelinišť. Z rostliny se využívají především drobné červené …
Přečíst článek