Ovocné stromy

Pomerančovník
Pomerančovník přináší do každé zahrady či skleníku kousek slunného jihu. Pěstování tohoto voňavého citrusového stromku je překvapivě jednoduché, pokud dodržíte několik základních pravidel. Správné světlo, zálivka a vhodná péče vám …
Přečíst článek
Třešeň
Třešně patří mezi typické české ovoce, které nesmí chybět na žádné venkovské zahrádce. Jejich využití v kuchyni je pestré, strom poskytne stín i potravu pro opylovače nebo ptáky. Pěstování třešní …
Přečíst článek
Meruňka
Meruňka patří mezi nejoblíbenější české ovoce. Jsou sladké, chutné a dají se využít k přípravě různých pochoutek, jako jsou džemy, koláče, sladké knedlíky, ale i slané recepty. Jejich pěstování sice …
Přečíst článek
Mangovník
Mangovník je exotický strom, který pochází z jižní Asie a je známý svými lahodnými plody – mangy. Ty jsou nejen vynikající svou chutí, ale také plné vitamínů a minerálů. Ačkoliv …
Přečíst článek
Olivovník
Olivovník je strom, který symbolizuje mír a dlouhověkost a je hluboko zakořeněný v kulturách Středozemí. Jeho plody, olivy, a z nich vyráběný olej, jsou základními stavebními kameny středomořské kuchyně a …
Přečíst článek
Jabloň
Jabloň patří mezi nejoblíbenější ovocné stromy u nás. Jedním z důvodů je, že těmto stromům vyhovuje naše podnebí a dobře se jim zde daří. Nicméně tím hlavním argumentem pro pěstování …
Přečíst článek
Broskvoň
Broskvoně jsou velmi oblíbeným stromem v českých zahradách už dlouhá léta. Jejich lahodné a sladké plody lze zpracovat v kuchyni na stovky způsobů, možná proto si je již naše prababičky …
Přečíst článek
Mandarinkovník
Šťavnaté oranžové plody, jejichž vůně zvěstí příchod Vánoc nebo naopak dovolenou ve Středomoří, miluje asi každý. Existuje nespočet různých variant a odrůd, některé jsou větší, jiné mají silnější kůru, sladší …
Přečíst článek
Avokádo
Zelené plody s hrubou slupkou, tvarem hrušky a velkou peckou uvnitř – to jsou avokáda. Dnes už toto ovoce seženeme v každém marketu, jeho konzumace je totiž v poslední době …
Přečíst článek
Pistácie
Kdo by nemiloval zelené oříšky plné jemné chuti, které se uplatní v celé řadě receptů i jako pochutina k večernímu posezení u televize. Většina z nás si však pistácie dopřává …
Přečíst článek